Photography Project

SintraNaast Fashion Photography, heb ik ook een vak genaamd; Photography Project. Dit is een vak waar je compleet vrij bent om te doen wat je maar wilt, zolang het eindresultaat maar een mooie fotografie serie is.

Ik heb dit vak twee keer per week, namelijk op woensdag en op vrijdag. Op de woensdag wordt er gezamenlijk gekeken naar de foto’s die in de afgelopen week door iedereen zijn gemaakt en er wordt ook van je verwacht dat je je medestudent feedback geeft over zijn werk. Op de vrijdag hebben we les van een andere professor en hij laat ons vooral vage films zien over contemporary artists, niet echt mijn ding.

In het begin was ik heel enthousiast toen ik hoorde dat je bij dit vak complete vrijheid hebt om een eigen fotografie serie te ontwikkelen. Echter zijn we inmiddels een paar weken verder en moet ik eerlijk zeggen dat ik het ergens ook een groot nadeel vind om zo veel vrijheid te hebben. Mijn ideeën voor een serie zijn in de loop van de tijd al enorm vaak veranderd en ik heb eigenlijk geen idee wat voor serie ik uiteindelijk ga presenteren.

De feedback die word gegeven vind ik inhoudelijk tot nu toe niet heel sterk. Er word vooral gezegd: maak meer foto’s. Wat ik natuurlijk hartstikke leuk vind om te doen, maar het zou fijn zijn als ze een beetje gerichter feedback zouden geven en laten weten of ik een beetje in de goede richting ga.

Op dit moment heb ik twee concrete ideeën waar ik wel graag verder mee zou willen, maar ik moet er nog wat meer feedback over ontvangen.

Het eerste idee is zoals het voorbeeld hieronder, werken met double exposures. Mijn idee is om afdrukken te maken van verschillende natuurlijke objecten, zoals bijvoorbeeld bladeren in allerlei verschillende vormen. Deze afdrukken maak ik door een blad te beschilderen met Ecoline en vervolgens maak ik een stempel op een wit papier. Wanneer de stempel opgedroogd is, maak ik er een foto van en bewerk ik deze in Adobe Photoshop. Ik haal de achtergrond weg en eventuele restjes inkt die niet mooi zijn uitgepakt.

Vervolgens neem ik een foto die ik in de stempel wil weergeven en ik kopieer deze in het Photoshop bestand, waardoor ik als het ware een double exposure creëer.

Sintra-Leaves

De afbeelding hierboven is een eerste test. Tijdens mijn trip naar Sintra heb ik een foto gemaakt van herfstbladeren en deze heb ik gebruikt om in de stempel te plaatsen. Het effect van bladeren in een blad vind ik erg mooi geworden en ik zou hier best wat meer mee willen doen, maar ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik dit wil gaan aanpakken.

Een tweede idee is het creëren van surrealistische wereldbollen in Adobe Photoshop. Zoals je kunt zien in het voorbeeld hieronder, heb ik al het een en ander geprobeerd en het effect is best tof.

Surreal-worlds

De eerste foto is gemaakt in Carcavelos, op het strand. Ik maakte een foto van de golven en deze heb ik vervolgens bewerkt tot een wereldbol. Door de laag te dupliceren en te spiegelen heb ik een symmetrisch geheel gecreëerd, wat voor deze foto erg goed uitpakte. Bij de andere foto’s, een zonsondergang bij Carcavelos en dezelfde foto van bladeren in Sintra als in voorbeeld 1, heb ik de laag wel gedupliceerd, maar niet gespiegeld. Ik heb de laag iets gedraaid en door middel van een masker heb ik de delen die niet goed op elkaar aansloten weg gehaald.

Beide ideeën vind ik erg tof, maar ik heb er nog geen gerichte feedback op gehad. Aankomende woensdag heb ik weer een les en ik ben benieuwd wat mijn medestudenten hier van vinden.

Welk idee vind jij het tofst? En waarom?
Laat het me weten in de comments 🙂

Tchau! 

Eén gedachte over “Photography Project

 • 23 november 2015 om 17:58
  Permalink

  Hey you,

  Persoonlijk vind ik de eerste ‘wereldbol’ echt super fascinerend om naar te kijken, maar zelfs dan blijft een keuze maken lastig, want (zoals je zelf al zegt) beide idee’en zijn tof! 🙂

  Heerlijk trouwens dat kijk & leesvoer op de avond, keep it up! 🙂

  -Michael

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *