Snapshots #9

Thuis
Het is even stil geweest op de blog. Behalve mijn dagelijks antwoord voor Answer a Day  heb ik verder niets gepost. Ik ben nu een weekje thuis en heb het enorm druk gehad met klussen in mijn nieuwe appartement. Ondanks deze drukte voel ik mij wel beter dan dat ik mij in Lissabon voelde. Ik voel me weer helemaal op mijn gemak en slaap een stuk beter!

Normaal laat ik in Snapshots altijd een weekoverzicht zien, maar er valt niet zo heel veel te laten zien, maar wel veel te vertellen! Dus deze week meer tekst en iets minder foto’s, sorry daarvoor! Anyway, ik begin bij afgelopen maandag, de dag dat ik van Lissabon, Portugal terug naar Amsterdam, Nederland vloog.

De dag duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid. Mijn vlucht zou om 19.40u vertrekken, wat betekende dat ik pas om 17.40u kon inchecken. Ik was het wachten echter zo zat, dat ik om 16:00 al mijn bagage bij elkaar pakte en het huis verliet. Het vinden van een taxi duurde even, omdat er langs mijn wijk overdag niet veel taxi’s passeren, maar na twintig minuten had ik er eentje. Om 16:45 was ik al op het vliegveld. Veel te vroeg natuurlijk. Ik besloot mijn bagage even te wegen en kwam echt op het randje van mijn maximale gewicht terecht. Ik moest nog drie kwartier wachten om te kunnen inchecken en die tijd heb gedood met nutteloos social media checken en dergelijke. Om 17.30u kon ik inchecken en doorlopen naar de douane. Eenmaal door de douane heen had ik trek gekregen in eten, maar aangezien ik bij Terminal 2 was, was er niet veel keuze en werd het helaas McDonalds.
Lisbon
Ik heb heel lang doelloos rondjes gelopen en de winkeltjes die er waren wel drie keer doorgelopen om maar een beetje de tijd te kunnen doden. Mijn vlucht was ook een halfuur vertraagd, dus alles duurde voor mijn gevoel mega lang. Ook toen ik goed en wel in vliegtuig zat, leek de vlucht wel een eeuwigheid te duren.

Mijn aankomst op Schiphol was ontzettend leuk! Mijn ouders hadden als verrassing Chantal meegenomen dus ik was helemaal in shock en moest van de schrik zelfs huilen, haha! De reis naar het hoge noorden leek echt voorbij te vliegen, want voordat ik het doorhad waren we al in Drachten om Chantal thuis af te zetten. Ik ben echt blij dat ze er bij was, het maakte de lange rit terug naar Friesland een stuk gezelliger!
Aankomst Schiphol
Uiteindelijk waren mijn ouders en ik rond 02.30u thuis en kreeg ik nog even een korte tour door het huis, want mijn ouders hebben flink geklust in de maanden dat ik weg weg. Ik herkende het huis bijna niet meer terug, het is echt heel mooi geworden allemaal. Ondanks dat ik niet echt moe was, viel ik wel snel in slaap. Het was echt fijn om eindelijk weer in een zacht bedje te slapen!

De volgende dag was het tijd om naar Leeuwarden te gaan om mijn nieuwe appartement te bekijken en het huurcontract te tekenen! Het appartement is echt super mooi en ik ben er heel erg blij mee.
Nieuw appartementje
Het enige jammere is dat het klussen niet zo voorspoedig verloopt. Ondanks dat het niet te ruiken was, blijkt er enorm gerookt te zijn in de woning, want na twee lagen verf op de muren van de woonkamer, kwam er nog steeds een gele waas doorheen. Het kan niet anders dan dat dit nicotine is. Uiteindelijk heb ik er speciale verf voor moeten halen dat wél dekt over nicotine aanslag en nu is het afwachten of dit uiteindelijk wel heeft geholpen. Dit zie ik later vandaag pas namelijk. (*Edit: het is nog steeds niet helemaal wit, maar het kan er nu in ieder geval mee door.)
IMG_7339
Ook het behangen viel tegen. Het oude behang wilde bijna niet van de muren af. Het heeft twee volle dagen gekost om de slaapkamers behang vrij te krijgen. Mijn moeder en Chantal zijn daarna begonnen met het behangen van mijn slaapkamer, maar ook dit ging niet helemaal zoals zij wilden, maar ik vind het eigenlijk wel prima. In een slaapkamer heb je grotendeels toch je ogen dicht, dus dat er een stukje lijm of een klein naadje zichtbaar is maakt mij niet zoveel uit.
behang
Het enige wat tot nu toe geen tegenslag heeft gehad in mijn nieuwe onderkomen, is de vloer. Deze is gelegd door een bedrijf en zit er echt heel erg mooi in! Dus dat is echt heel fijn 🙂

Deze week gaan mijn vader en ik de woonkamer afmaken. Er moet nog één klein muurtje voorzien worden van een likje van het speciale verf en een andere wand krijgt nog behang. Mijn moeder gaat mijn slaapkamer afmaken, hier moet nog één muurtje worden behangen. De tweede slaapkamer blijft qua muren nog even kaal. Ik denk dat ik dit van de zomer wel aanpak.
IMG_7323
Ik moet deze week ook weer naar school, op donderdag start de minor waar ik dit semester voor gekozen heb. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn nieuwe klas zal zijn en heb er in ieder geval heel erg veel zin in!

Tot zover mijn verhaal over afgelopen week. De dagen zijn heel erg chaotisch, waardoor ik weinig tijd heb om te schrijven, excuus voor het gebrek aan artikelen, maar ik beloof jullie dat als ik eenmaal gesetteld ben, dat ik een uitbreidde roomtour ga opnemen van mijn nieuwe onderkomen! 

♥ – Tini 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *