Update over de afgelopen weken

inrichtinng van mij nieuwe huis, interieurEven was ik bang dat ik nooit weer een fatsoenlijke blogpost zou kunnen schrijven, omdat ik na 8 weken nog steeds geen internet had in mijn nieuwe huisje. Ik zag mijn bezoekersaantallen letterlijk naar beneden donderen. Alles wat ik de afgelopen maanden heb opgebouwd is weg. Ergens heel vervelend, maar ergens misschien ook niet. Ik bekijk het van de positieve kant en zie het dus als een kans om het nieuwe hoofdstuk van mijn blog vers te beginnen! 

En waar beginnen we dan mee? Toch nog even met een terugblik! Want inmiddels ben ik al bijna twee maanden weer terug in Nederland en dat was niet alleen heel erg fijn, maar ook heel erg wennen!

Het is fantastisch om weer door supermarkt te kunnen lopen die alles aanbied wat ik lekker vind. En het is heerlijk om weer spontaan af te kunnen spreken met vrienden. En ook het afluisteren van andermans gesprekken in openbare ruimtes is echt geweldig! Onbewust heb ik dat enorm gemist,  het normaal kunnen verstaan van andere mensen. De eerste weken betrapte ik mezelf er ook echt op dat ik bijvoorbeeld een bus instapte, mensen een gesprek hoorde voeren en dacht ‘Oh wat leuk, zij komen ook uit Nederland!” En dat ik dan een minuut later dacht, oh wacht, ik bén in Nederland.. Even wennen dus!

kilo pot Calvé pindakaas van de Albert Heijn
Even serieus, Albert Heijn, you are the best! Kilo potten Calvé pindakaas, love it!

Ook qua school is het nog wennen. De minor Concepting is inmiddels in volle gang en het bevalt me tot nu toe erg goed. Ik heb een eigen project voorgedragen welke ook is uitgekozen en met een leuk team ga ik hier het komende semester aan werken. Het is alleen wel even omschakelen wat betreft het verloop van het project. In Lissabon was het gewoon een kwestie van produceren en hier moet ik ineens weer terug naar research en concept fases. Dat is behoorlijk wennen. Ook het feit dat ik ineens weer alles samen moet doen was even omschakelen, maar inmiddels begint dit wel weer iets te wennen. Hopelijk rond ik ook dit semester weer met 30EC af, dan kan ik in september met een gerust hart op stage 🙂

Zoals jullie hebben kunnen lezen in vorige blogs heb ik een nieuw appartementje en dit bevalt super goed! Het klussen ging wat moeizaam en het is ook allemaal nog steeds niet klaar, maar ik kan normaal leven en het is heerlijk om weer een eigen huis te hebben. En het is extra fijn dat ik dit huis met helemaal niemand hoef te delen! Of Nouja, bijna niemand, want mijn vier-potige monster loopt hier natuurlijk wel rond 😉
interieur woonkamer van mijn nieuwe woning
En ook dat is heerlijk! Wanneer ik thuis kom, staat mijn fluffy monster al op mij te wachten om opgepakt te worden en hem lekker te aaien. Dit heb ik zó gemist. Het voelde altijd zo leeg in Lissabon en ook al miauwt Nuka soms mijn oren van mijn hoofd, ik wil nooit weer zo lang zonder hem!
mijn Ragdoll kat Nuka

En dan nu, het antwoord op een vraag die velen mij stellen; mis je Lissabon? Nou, nee. Ja, oké, ik mis het mooie weer, mijn Erasmus vrienden en de fotografie vakken, maar om heel eerlijk te zijn mis ik Lissabon zelf echt niet.  Ik weet niet wat het is, maar ik vond de mensen daar zó ontzettend stug en dat viel mij zo zwaar dat ik er gewoon niet positief op terug kijk. Bijna niemand geloofd dat, maar tja het is nu eenmaal zo en ik ga er niet om liegen. Ik ben gewoon echt heel erg blij om weer terug te zijn. Wel blijf ik erbij dat het een onvergetelijke ervaring geweest is en dat ik vooral mijzelf nog beter heb leren kennen, maar ik zou echt nooit weer in Lissabon willen wonen. Vreselijke stad! Leuk voor een citytrip, maar dan houdt het (wat mij betreft) ook op.

Bij deze wil ik het hoofdstuk Lissabon dan ook definitief sluiten. Natuurlijk sta ik altijd open voor vragen en als je tips wilt mag je mij ook zeker een berichtje sturen, maar wat betreft bloggen is Lissabon voor nu een gesloten hoofdstuk 🙂

Wat kun je de komende tijd dan wel op mijn blog verwachten? Vooral veel persoonlijke verhalen, leuke TAGs,  fotografie tips, misschien wat reviews en tja, eigenlijk van alles wat ik leuk vind! En uiteraard blijf ik nog steeds iedere dag een vraag beantwoorden uit mijn 5 year journal!

Binnenkort komt er ook een grote verhuis update online met veel interieur foto’s en misschien in toekomst zelfs wel een roomtour, dus ik zou zeggen; stay tuned!

♥ – Tini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *