Twijfel over mijn blognaam

The-Second-Life-in-Lisboa blognaamAl een tijdje ben ik aan het twijfelen over mijn blognaam. Ik heb er ook nooit echt veel tijd aan besteed, omdat ik dacht dat het toch maar een tijdelijk dingetje zou zijn. Toen ik in Lissabon zat vanwege mijn Erasmus uitwisseling vond ik The Second Life een enorm voor de hand liggende naam. Ik zag het een beetje als een tweede leven dat ik ging opbouwen in een ander land.

Nu ik terug ben twijfel ik enorm over mijn blognaam. Het past niet meer bij mij. Ik ben niet bezig met een tweede leven, maar gewoon met een leven. Plus nog een groot punt waardoor ik ben gaan twijfelen is dat er een game is die Second Life heet. Doordat ik mijn naam compleet spontaan heb bedacht, heb ik er van te voren geen research naar gedaan. Ik had geen idee van het bestaan van de game Second Life, maar zij zorgen er wel voor dat ik extreem slecht te vinden ben via Google. En dat begint mij te frustreren.

Wanneer ik de normale naam van een blogger kwijt ben, dan Google ik namelijk op de naam van de blog, negen van de tien keer vind ik dan zowel de blog als de naam van de blogger. Wanneer je echter mijn blognaam invult wordt je overladen met de game Second Life en met een één of ander printer inktjet bedrijfje. Oftewel, ik ben enorm slecht vindbaar, tenzij je echt The Second Life Tini Groen invult. Dan pas ben ik wel een beetje vindbaar, maar ook niet heel geweldig.

En nu weet ik dat er waarschijnlijk een aantal goedbedoelde SEO tips gaan komen, maar ik ben zelf inmiddels redelijk bekend met hoe SEO werkt, ook vanwege mijn studie, en ik weet dat ik nooit de game Second Life kan overtreffen op Google.

Dus, de slechte vindbaarheid van mijn blog plus het niet meer passend vinden van mijn blognaam hebben mij doen besluiten dat ik mijn blognaam wil gaan veranderen. Er is alleen één klein probleempje. Mijn creativiteit en inspiratie is echt ner-gens te vinden.

De afgelopen week heb ik constant nagedacht over nieuwe namen. Ik heb zelfs mijn projectgroep gevraagd om hulp. Daar kwamen overigens wel de meest grappige ideeën uit, zoals intinity, tinimini en tinytini, maar ook de meest onmogelijk, lange namen zoals countingmydaysintacos, alliwantistobeamexican en nukaisplottingtokillme, maarja, je begrijpt natuurlijk wel dat deze namen compleet onbruikbaar zijn, haha!

Veel mensen die bloggen beweren dat het bedenken van een naam helemaal niet zo moeilijk zou moeten zijn, maar ik vind het echt heel moeilijk. Hierna wil ik namelijk echt niet nog een keer mijn naam wijzigen, want dan verlies ik een beetje mijn geloofwaardigheid. Het moet dus in één keer goed zijn. Plus ik heb de meest saaie, onhandige naam ever. Bedankt ouders! Want Tini is mega kort en Groen heeft een te grote lading wat betreft duurzaamheid etc, dus daar kan ik ook niets mee.. En gewoon tinigroen.nl zie ik ook niet zitten, lekker saai zeg.. Ook heb ik geen mooie tweede naam, zoals bijvoorbeeld VeraCamilla, dus dat wordt ook niks.

Er zit dus niets anders op dan nog even goed brainstormen over wat voor naam ik wil. Hopelijk verzin ik snel iets, zodat ik over kan stappen naar een nieuwe naam en goed vindbaar ben via Google 🙂 We zullen wat ik uiteindelijk ga bedenken! Mocht je tips of suggesties hebben laat het mij dan zeker even weten in de comments 😉

Vond jij het moeilijk om je blognaam te verzinnen? Of had je er zomaar een bedacht? Ik ben hier best benieuwd naar, dus let me know 🙂

♥ – Tini

 

2 gedachten over “Twijfel over mijn blognaam

 • 22 april 2016 om 11:16
  Permalink

  Blognaam verzinnen is moeilijk! Ik had 20 opties en de meeste bestaan al aangezien er zo ontzettend veel reisbloggers zijn. Toen bedacht ik(vond ik zelf) de perfecte naam. Fartravels. Iedereen noemt me far en ik reis. Of je kunt het zien als verre reizen. Nou perfect toch. Niet dus. Op instagram krijg ik constant berichten dat ze m’n naam grappig vinden fart ravels. Alsof ravels ook maar een woord is maar de kleuters onder ons zien alleen het woordje fart. Lekker handig dus. Ik had hier nooit over nagedacht. Hou met dit soort dingetjes rekening dus xD

  Beantwoorden
  • 22 april 2016 om 12:27
   Permalink

   Nou zeg, wat stom! Dat hele woord is echt noot in mij opgekomen bij jou, voor mij was het meteen duidelijk dat het far travels was zegmaar. Maarja het is zó ontzettend moeilijk en inderdaad er bestaat al zoveel. Ik heb ook nog eens het probleem dat ik geen duidelijk onderwerp heb op mijn blog, ik schrijf over zoveel verschillende dingen, maar ik wil niet zoiets stoms als: lifebytini ofzo, haha!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *